У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У СТАПАРУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заједно са директорицом ЈКП „Водоканал“ Јасмином Бобић и тимом сарадника, обишао је радове на изградњи бустер станице за производњу пијаће воде у Стапару.

Пројекат се финансира средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и из буџета Града Сомбора, а градоначелник је овом приликом истакао да ће захваљујући изградњи ове бустер станице, становници Дорослова и Стапара добити пијаћу воду.

„У протеклом периоду изградили смо доводник од Лугова до Стапара, као и од Стапара до Дорослова, комплетно смо заменили водоводну мрежу у насељеном месту Дорослово и изградњом бустер станице, становници ова два насељена места ће добити пијаћу воду. Настављамо са улагањем у водоснабдевање, у 2021. години свечано смо пустили у рад постројење у Бачком Моноштору, а очекујемо да ће и завршетак радова на изградњи ове бустер станице бити крајем 2021. године или почетком наредне“ рекао је градоначелник, додавши да се планира наставак улагања у водоснабдевање и у другим насељеним местима.

Извор: Град Сомбор