У ТОКУ РАДОВИ НА ОПРЕМАЊУ И УРЕЂЕЊУ ДОМА КУЛТУРЕ У РАВНОМ СЕЛУ

У току је опремање и партерно уређење платоа новосаграђеног Дома културе у Равном Селу, као и реконструкција спортског терена који се налази уз Дом културе. Радове који су почели 19. фебрурара, а планирано је да се заврше крајем јула, обишао је председник општине Предраг Ројевић. Он је истакао да општина Врбас овог пролећа наставља с обимним и значајним радовима у свим деловима општине.

„Равно Село ће добити репрезентативан објекат, регионалног значаја. На згаришту и рушевинама старе зграде, изгореле 2016. године изграђен је нов објекат, од близу 600 квадрата, у ком се опрема сцена и гледалиште са 223 седишта. Објекат који ће бити главна тачка окупљања, сусретања, промоције културе и традиције, не би био могућ без подршке председника Александра Вучића, председника Покрајинске владе Игора Мировића, и нашег комшије из Равног Села, легенде српског филма Лазара Ристовског, идејног творца ‘Равно Село филм фестивала’. Радове са 105,1 милиона динара финансира Покрајинска влада. Такође, реконструисали смо тоалете у Основној школи ‘Бранко Радичевић’, а реконструисана је и сређена и локална амбуланта. Овог пролећа нас очекују радови и у другим насељима. Општина Врбас равномерно улаже у свој развој“, рекао је Ројевић.

Он је подсетио да су већ почели радови на реконструкцији градског стадиона вредни 40,5 милиона динара, као и да су настављени радови на реконструкцији Дома културе у Врбасу са позоришном двораном, вредни више од 600 милиона динара.

„Очекујемо да се ускоро почну радови на реконтрукцији амбуланте у Савином Селу, која се налази у чувеној вили ‘Торжа’, као и да почну радови на потпуној реконструкцији Дома културе у Змајеву. И ове две инвестиције, вредне преко 97 милиона динара, финансирамо у сарадњи с Покрајинском владом“, рекао је Ројевић.

Извор: Општина Врбас