У ТОКУ РАДОВИ НА ТРИМ СТАЗИ НА ВАШАРИШТУ, ЗА ПАР ДАНА ПОНОВО НА РАСПОЛАГАЊУ ГРАЂАНИМА

Временски истоветно са изградњом и отварањем базена у оквиру Спортског центра у Кули, на истој локацији изграђена је и трим стаза за потребе рекреативаца, грађана којима је атлетика једна од примарних активности, као и свих других грађана који негују здрав стил живота кроз физичку активност. Готово свакодневно, на стази су најмлађи атлетичари „Хајдук Маратон тима“ и млађе категорије многих других спортских колектива из читаве општине, којима ова локација итекако значи за даље напредовање у свету спорта. Ипак, временом су уочене ситне неправилности на самој стази, те су на терен дошли извођачи радова,а нешто више о самим радовима, као и о карактеристикама саме стазе рекао је председник атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“, Здравко Мишовић. Такође, Мишовић је апеловао на грађане да у наредна три дана не користе стазу, с обзиром да су он и његови сарадници приметили да један мањи број грађана и даље иде по стази, без обзира на правовремено скретање пажње:

,,Ми, атлетичари Атлетског клуба ,,Хајдук-Маратон тим“, доста користимо ову стазу, као и деца, сениори, рекреативци и пензионери. Ово је стаза свих нас. Када је урађена и када је пуштена у рад пре две године, као и базен, имала је гаранцију две године. Као и код доста ствари, постоје недостаци које видимо пре или касније. У почетку су се видели неки ситни недостаци, а како је време пролазило и како се стаза користила, дошло је до оштећења које смо приметили и ургирали смо са Општином Кула, односно са надлежним службама. Направили смо жалбу која је усвојена и јуче је урађен један слој, данас је други, а надзорни орган ће све преконтролисати. Моја је жеља да све пређем са њима, да видимо да ли је добро урађено. Први утисак је да ће то бити добро, али мора да се користи пар дана. Ми смо јуче били ту да “бранимо стазу“. Мало је ограђена, а и физички су ту, са мном, била деца из клуба, као и њихови родитељи. Бићемо ту и данас. Искористио бих прилику да апелујем на грађане, на све људе који користе ову стазу, на радост свих нас, да је заобиђу ових дана и она ће за три дана моћи да се користи у пуном капацитету“.

Атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“ добио јепочетком године донацију у виду тартан подлоге од Српског атлетског савеза. У вези са тим, Мишовић каже да је идеја и предлог људи из атлетског клуба „Хајдук Маратон Тим“ да један део тог тартана поклоне локалној самоуправи и да у Кули, између два моста, тачније преко пута стадиона „Милан Средановић“, буде изграђена теретана на отвореном:

,,Атлетски клуб ,,Хајдук-Маратон тим“ добио је 200 квадрата од Српског атлетског савеза почетком ове године. Добили смо и пут између два метална моста и моја идеја и предлог Општини Кула, председнику општине и надлежним службама је да један део тог тартана поклонимо и између два места направимо теретану на отвореном. Имали смо идеју да то буде у оквиру Спортског центра, али мислим да би још боље било да то буде у центру града. То би била једна фантастична прича“.

Извор: Општина Кула