У ТОКУ СУ РАДОВИ У ОШ “ЖАРКО ЗРЕЊАНИН”: СПОРТСКА САЛА ДОБИЈА САВРЕМЕНУ ПОДЛОГУ, ВРЕДНОСТ ИНВЕСТИЦИЈЕ ДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА

Обнавља се још један значајан спортски објекат у Зрењанину – у току су радови на комплетној реконструкцији пода и постављању нове подлоге у спортској сали Основнe школe “Жарко Зрењанин”, у вредности инвестиције од 10 милиона динара. 

 Средства за ову намену одобрио је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, на основу Јавног конкурса за финансирање посебних програма – пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, реализованог током априла/маја ове године. 

У богатој спортској породици града Зрењанина и међу објектима намењеним бављењу спортом и физичком културом, сала ОШ “Жарко Зрењанин” заузима важно место, јер је то једина школска сала са димензијама рукометног терена и самим тим, тренажна база Рукометног клуба “Пролетер”. Такође, школа је друга по величини на територији града и са око 800 ученика има значајан спортски потенцијал, а пуно деце заинтересовано је управо да тренира баш рукомет. Овом инвестицијом стварају се услови за квалитетнији спортски рад, али, пре свега, за боље и сигурније свакодневно одвијање наставе физичког вспитања. 

 Извођач радова на реконструкцији пода спортске сале је предузећe “Musculus” д.о.о. из Београда, специјализовано за опремање спортских објеката и постављање подова и паркета, у ком очекују да сви радови буду завршени у наредних двадесетак дана.

Извор: Град Зрењанин