U ŽABLJU OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

U sali Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“u Žablju, danas je opštinska organizacija invalida rada svečano obeležila 3. decembar, međunarodni dan osoba sa invaliditetom.
Predsednica opštinske organizacije Stana Vujović pozdravila je sve prisutne članove i predstavnike lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Čedomirom Božićem.
U svom govoru istakla je potrebu za aktivno uključivanje osoba sa invaliditetom u sva događanja po pitanjima sporta, kulture i umetnosti. Zahvalila se na podršci koju organizacija ima od strane lokalne samouprave.
Predsednik opštine je u svom izlaganju istakao doprinos svih prisutnih u izgradnji društva i zajednice,  poručio im da imaju podršku i da zajedničkim delovanjem sa starosnim penzionerima definišu mere podrške koje su im potrebne a koje lokalna samouprava može da obezbedi.
Kreativna radionica iz gospođinaca nakon zvaničnog dela, privukla je pažnju svih prisutnih svojim izloženim radovima.
Mnogi članovi opštinske organizacije na poziv domačina su obišli prostorije  i muzejsku postavku koja se nalazi u biblioteci, nakon obilaska  izrazili su divljenje za sve ono što je urađeno.
Lepa atmosfera i pozitivna energija obeležili su ovaj današnji skup.
Za vojvodjanske: M. Živković