У ЗРЕЊАНИНУ НАСТАВЉЕНА САДЊА ДРВЕЋА НАБАВЉЕНИХ У АКЦИЈИ ДДОР ОСИГУРАЊА „ЗА ШУМУ У ТВОМ КРАЈУ“ – У КАРАЂОРЂЕВОМ ПАРКУ ЗАСАЂЕНО ВИШЕ ОД 75 СТАБАЛА

Зрењанин је други град у којем је, у Карађорђевом парку, засађено више од 75 стабала набављених у акцији ДДОР осигурања „За шуму у твом крају“ најављену и започету поводом прошлогодишњег Београдског сајма аутомобила. Друга у низу садњи организована је у сарадњи са Градом Зрењанином и прво стабло засадили су заједно градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директорка Филијале Зрењанин ДДОР-а Бранислава Шутовић.

Овим је обогаћена животна средина у два од десет градова одабраних на основу неколико хиљада гласова пристиглих из више од 188 градова Србије, а поред Зрењанина и Новог Сада, урбано пошумљавање ће се реализовати и у Београду, Суботици, Сремској Митровици, Вршцу, Смедереву, Ужицу, Новом Пазару и Тутину у току фебруара и марта 2023. Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе чији је члан, компанија је у овој години акцију продужила на свих 12 месеци и тиме планира да прикупи још више средстава за још зеленије градове у Србији.

Градоначелник Симо Салапура нагласио је да територија града Зрењанина спада у територије које су процентуално најмање пошумљене и да свака акција и свако засађено дрво доприносе да Зрењанин буде зеленији град са бољим квалитетом живота у њему.

– Желим да се захвалим Компанији ДДОР Нови сад, као и радницима филијале и директорки који су данас овде дали свој допринос у претпоследњој фази озелењавања Карађорђевог парка – рекао је градоначелник Салапура.

Подсетио је и да је Карађорђев парк један од најстаријих и највећих паркова у нашем граду и да с тога заслужује да се обнови и оплемени додатним садржајима.

– Паралелно са овом иницијативом озелењавања нашег парка, подносимо пројекат Министарству за заштиту животне средине, од кога смо прошле године добили значајна средства, и улазимо у последњу фазу. Дакле, са пошумљавањем и озелењавањем раде се и пројекти за трим стазу, мобилијар, тоалет, као и за остале садржаје који треба да прате суштину парка наслоњеног на наш стадион и спортске ресурсе. Мишљења сам да ће ово бити и једна велика и лепа спортска оаза у самом центру Зрењанина – рекао је он.

Градоначелник је оценио је да партнерство са друштвено – одговорним компанијама, као што је ДДОР, али и многе друге, на пример, Удружење ЗРЕПОК, Компанија „Линглонг“, такође и Министарство пољопривреде и Министарство за заштиту животне средине и покрајински секретаријати, доприноси томе да се подиже ниво свести грађана када су у питању заштита животне средине и екологија, а посебно пошумљавање.

– У том контексту, Град Зрењанин ће са стручњацима из области екологије, као и са људима који су еминентни када је у питању та област, у току фебруара основати „Зелени савет“ са идејом да својим искуством и радом и својим предлозима заједнички унапредимо наш град у овој веома важној области која је високо у агенди Владе Републике Србије, а то је Зелена агенда, зелена политика и обновљиви извори енергије – рекао је још градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Овим поводом, директорка Филијале Зрењанин ДДОР осигурања, Бранислава Шутовић је изразила је задовољство што је већ други град у којем ДДОР помаже да се очува и унапреди животна средина баш Зрењанин.

– Наша компанија је саставни део живота нашег града, његових становника, породица и компанија. Драго ми је да поверење које нам сви они годинама указују оправдавамо како у пружању високог квалитета услуга у осигурању, тако и у искреној пажњи према нашој заједници. Настављамо да реализујемо своју стратегију, коју подржава и Унипол група којој припадамо, очувања и унапређења животне средине у којој послујемо, као и да радимо на подизању свести о битним темама које се тичу екологије. Акција „За шуму у твом крају“ управо указује на то да свако својим активностима може да учини наизглед мали допринос чији скуп прави разлику и даје значајан допринос укупном развоју друштва. Уз велику захвалност на подршци Граду Зрењанину и његовим челницима, верујем да ћемо и у будућности наставити да чинимо наш град зеленијим и здравијим за живот и рад – казала је она.

Пре Зрењанина, у децембру 2022. године у Новом Саду је засађено 50 стабала у Парку поред Железничке станице.

Као што је најављено, пројекат „За шуму у твом крају“ започео је свој нови циклус у 2023. години и подразумева, поред завршетка акције започете у 2022. години и одвајање средстава од сваке уговорене ДДОР еко-полисе за садњу стабала у наредној години. Уговарањем еко-каско или еко-Моја кућица осигурања, као и годишњег еко-Пакета путног осигурања, клијенти ће директно допринети томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије.

Извор: Град Зрењанин