UBEDLJIVE FUDBALERKE SPARTAKA PROTIV CRVENE ZVEZDE

Fudbalerke Spartaka ubedljivom pobedom nad Crvenom Zvezdom su započele plej of. Subotičanke su bile bolje tokom većeg dela susreta i na kraju zasluženo slavile, navodi subotica.info.  

Domaće su do prednosti stigle već u 5. minutu susreta, Tijana Filipović je izvela skraćeni korner, usledila je kombinacija sa Sarom Pavlović koja centrira, na drugoj strani je bila iskusna Violeta Slovića koja glavom sa pet metara loptu šalje u mrežu. U nastavku igre Spartak je napadao, a Crvena zvezda se branila uz povremene i ne previše opasne kontranapade. Subotičanke su od 32. minuta ostale bez Goye Tseuri koja se povredila. Iskoristile su to gošče i do kraja prvog dela bile opasnije po gol. Najbolju šansu Crvena Zvezda je imala u 38. minuti kada je lopta nakon šuta Mirele pogadila prečku.

Tek što je počelo drugo poluvreme Alina Baka iz solo prodora duplira prednost Spartaka. Nije dugo trajala radost domaćih, u 52. minuti Sanda Malešević se probila po levoj strani uposlila je Saru Savanović koja smanjuje na 2:1. Osokoljene datim golom igračice Zvezde su zaigrale znatno brže sa stalnom pretnjom ka golu Spartaka. U 59. minuti Sara Savanović šutira pod prečku, ali odlična Milica Kostić brani. u 64. minuti Uzvratio je Spartak preko Tijana Filipović koja upućuje lukav šut iskosa sa leve strane sa oko 18. metara, lobuje golmanku, ali lopta pada na mrežu tek par santimetara iznad prečke. Beograđanke su zapretile u 68. minuti, Mirela Tenkov je bila u prilici, međutim sigurn ana golu domaćijh je Milica Kostić.

Spartak je povećao vodstvo u 78. minuti, preko raspoložene Tijane Filipović koaj povećava na 3:1. U 84. minuti brazilka Aline Rosa da Costa postavlja konačnih 4:1.

Izvor: subotica.info