УЧЕНИЦИ БЕШКЕ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ У ЕСТОНИЈИ

Четворо ученика и два наставника Основне школе „Браћа Груловић“ из Бешке боравили су 7 дана у граду Талину у Естонији у оквиру пројекта „Come together” Фондације „Темпус”.

Веома значајни сегменти ове студијске посете односили су се на компарацију образовних система у Естонији и Србији, посету Министарству просвете у Естонији, као и присуству и анализи наставног процеса у овој балтичкој земљи.

У току посете Естонији ученици су имали прилике да упознају традиционалну естонску кухињу, естонску музику, да посете Арво Парт Центар, музеј чувеног естонског композитора класичне и религиозне музике Арва Перта и упознају  естонску историју.

Једнодневни излет на језеро Руму, које је настало експлоатацијом кречњака и мермера, употпунио је целокупан доживљај кроз уживање у заједничкој вожњи чамцима по језеру.

Пројекат „Come together” ОШ „Браћа Груловић“ реализује другу годину за редом заједно са школама из Турске, Естоније, Литваније, Холанције и Немачке.

Већ наредног месеца реализација пројекта се наставља путовањем наших ученика и њихових наставника у Литванију. Бешчани ће својим партнерским школама  бити домаћини  у мају месецу 2023. године. 

Извор: Општина Инђија