УЧЕНИЦИ-БЕЗБЕДНИ УЧЕСНИЦИ У САОБРАЋАЈУ

Савет за безбедност саобраћаја Града Вршца у сарадњи са ОШ “Јован Стерија Поповић”, данас на Светски дан пешака , а у оквиру Дечије недеље која је у знаку Године солидарности и сарадње , проглашена од Владе Републике Србије, са програмом који је у складу са условима насталим услед пандемије вируса COVID -19, реализовала је пројекат “ Ученици-безбедни учесници у саобраћају”.

“Одржан је практичан део пројекта у Сремској улици и на раскрсници улица Сремске и Жарка Зрењанина. Прваци су прошетали са својим наставницима и научили како да безбедно прелазе улицу преко пешачког прелаза, правилно користе семафор и како да улицу прелазе када саобраћај регулише саобраћајна полиција. Циљ је да припремимо, обучимо и едукујемо децу како би као пешаци били безбедни учесници у саобраћају”,нагласио је члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир.

Чланица Савета за безбедност саобраћаја Драгана Мохора, додала је да је циљ пројекта такође и подизање колективне свести о значају познавања и поштовања саобраћајних правила и прописа.

Припадници саобраћајне полиције бринули су за безбедност деце током реализације пројекта.

Извор: Град Вршац