УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ССШ МИЛОШ ЦРЊАНСКИ НА СТРУЧНОМ СКУПУ У ХРВАТСКОЈ

Председница Скупштине града Кикинде, Станислава Хрњак, примила је ученике и професоре Средње стручне школе ‘’Милош Црњански’’, који су учествовали на смотри ‘’Дани Е-медица’’, одржаној у Тухељским Топлицама у Хрватској. На смотри је учествовало 276 ученика и наставника из 34 школе из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније и Босне и Херцеговине, а манифестација је трајала три дана:

– Ми смо одмах препознали потребу да се млади људи повезују са својим вршњацима из других држава и да разговарају о начину на који се спроводи образовни процес, да причају о томе шта је оно што они стичу као знање и искуство, који су им циљеви, иновације, али и резултати истраживања до којих су дошли. Лично мислим да је лепа слика и част када имате прилику да похвалите школу и њихов ентузијазам јер све оно што излази из неког оквира плана и програма јесте додатни труд који ми веома ценимо – истакла је Станислава Хрњак.

Ученице које су представљале ССШ ‘’Милош Црњански’’ биле су: Теодора Турудија, Драгана Марков и Јована Рожајац, које похађају смер медицински техничар. Оне су представиле своје радове уз помоћ професора Љиљане Радишић и Вање Ињац, као и директора установе, Милорада Карановића:

– Јако нам је битно што је локална самоуправа подржала овај пројекат јер не бисмо били у могућности сами да финансирамо све оно што смо замислили. Драго ми је што смо учешћем на смотри били у прилици да прикажемо наше знање, а посебно је лепо што су наше ученице своја истраживања спровела у сарадњи са својим вршњацима из неколико хрватских градова – додао је Карановић.

Извор: Град Кикинда