„УЧИМО, КАКО И ЗАШТО САДИМО“

У оквиру едукације најмлађих “Учимо, како и зашто садимо“, у дворишту вртића „Колибри“ и оближњем парку, организована је садња 20 врста садница црвенолисне шљиве, кугласте каталпе и кугластог багрема. Акцији је, поред малишана, запослених у вртићу и представника Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе, присуствовао и Никола Лукач, градоначелник са својим сарадницима. Ради се о заједничком пројекту Града Кикинде и Предшколске установе “Драгољуб Удицки“, која је организована у циљу очувања здраве животне средине.

“Заједно смо са децом учили о томе како и зашто садимо дрво и зато бих похвалила Еко тим Предшколске установе с обзиром на то да су веома активни и спроводе разне акције на тему заштите животне средине. Жеља нам је да радимо на различитим видовима едукације. Сада смо учили о садњи, а већ наредне недеље ћемо учити о управљању отпадом“, истакла је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

У оквиру акције, малишани из вртића одиграли су пролећно коло и поделили свим учесницима разгледнице са порукама:

“Наш Еко тим припремио је низ акција током целе школске године које спроводимо у оквиру великог пројекта посвећеном чистијим и зеленијим школама Војводине, тако да све ово организујемо како бисмо показали колико наша деца познају природу и све што има везе са њеном заштитом“, подсетила је Александра Лудајић, главни васпитач у вртићу “Колибри“.

Извор: Град Кикинда