УДОВИЧИЋ: СРБОБРАН ДОБАР ПРИМЕР ОДНОСА ПРЕМА СПОРТУ

Вања Удовичић, министар спорта и омладине Владе Србије, посетио је данас Србобран. Он се у великој хали Центра за спорт и туризам, а затим на стадиону ФК Србобран, сусрео са младим кошаркашима и фудбалерима свих узраста ЖКК и ОКК Србобран и ФК Србобран, као и са представницима локалне самоуправе, са којим је разговарао о развоју спорта и положају младих у друштву.

Радивој Парошки, председник општине Србобран, информисао је министра спорта са значајним издвајањима која општина Србобран, као мала средина, усмерава у спортске клубове, у развој школског, рекреативног и такмичарског спорта, као и за разне спортске манифестације.

„Посета министра Удовичића за нас представља подстрек за даљи рад. У претходном периоду успели смо да обновимо спортску халу, која је једна од најстаријих у Војводини, реконструисали смо куглану, успешно функционишу и две спортске сале при школама, тако да уз издвајање од 40 милиона динара за клубове и одржавање инфраструктуре, можемо да се похвалимо да спорт код добија заслужену пажњу. У 21 клубу имао око 1.000 спортиста, имамо развијен рекреативни спорт, али је наша најважнија стратегија улагање у децу, која су наша будућност“, рекао је Парошки и додао да је локална самоуправа на прагу формирања Канцеларије за младе, како би се у потпуности заокружила политика која брине о младим људима. Он је изразио наду да ће посета министра Удовичића бити и први корак у успостављању сарадње између Министарства спорта и омладине и општине Србобран на неком конкретном пројекту.

„Лако је када имате добре примере. Данас, овде можемо да се похвалимо јако добрим примером у ком општина која има 16.000 становника има регистрованих скоро 1.100 спортиста. То показује какво је опредељење и какав је однос према спорту целокупног Србобрана, због чега се захваљујем председнику општине Радивоју Парошком. Он је показао да је брига о предшколском и школском спорту у врху његових стратешких приоритета. Зато Србобран може да се похвали са четири репрезентативца у кошарци и то заслужује све похвале и подршку“, рекао је Удовичић.

Он је изразио задовољство због добро осмишљене политике према младим људима, оцењујући да је отварање Канцеларије за младе веома важан пројекат. „Отварање Канцеларије за младе отвара могућност повлачења средстава из разних фондова на националном и међународном нивоу, што даје нову вредност. Србобран улаже и значајна средства у рекреативни спорт, што је опредељење да се брине о здрављу грађана, јер један динар улагања и рекреацију данас, доноси три динара мање улагања у здравство сутра“, рекао је Удовичић. 

Извор: Општина Србобран