УДРУЖЕЊЕ „КРАЈИНА“ ОБЕЛЕЖИЛО 10 ГОДИНА РАДА

Удружење Крајишника општине Врбас „Крајина“ обележило је овог викенда десет година постојања организације. За ову прилику у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ организована је манифестација „У сусрет завичају“, која је окупила завичајна удружења Срба из више крајева Босне и Херцеговине и Хрватске, која делују у Војводини.  и целој Србији.

Традиционално, окупљање ових друштава, певачких и извођачких група, донело је подсећање на културно наслеђе Срба са наведених подручја, на народне песме и игре, обичаје, ношње, јела и све друго што је красило завичаје људи окупљених у разна удружења.

„Туристичка организација општине Врбас и овога пута стала је уз Удружење ‘Крајина’ и заједно са члановима овог друштва учинила све да прослава десет година рада организације протекне на најбољи начин. Манифестација ‘У сусрет завичају’, уз ‘Крајину’, окупила је слична удружења из више градова, а на штандовима смо имали прилику да видимо ручне радове народна коју су у Војводину стигли из динарских крајева, да пробамо традиционална јела, али и да присуствујемо богатом културно-уметничком програму. Ово је још један доказ да Врбас чува традицију и обичаје свих народа, а Туристичка организација и локална самоуправа спремни су да у свакој прилици пруже подршку у организацији манифестација свим удружењима ове врсте“, рекла је Марија Златовић Арсенијевић, директорка ТООВ.

Извор: Општина Врбас