UG „PORODICA I ZDRAVLJE“ ORGANIZOVALI HUMANITARNI TURNIR U ŽABLJU

Udruženje građana „Porodica i zdravlje“, danas je u Žablju organizovalo turnir u malom fudbalu pod motom „Fudbalom za decu“.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa iz našeg okruženja i gosti iz Hrvatske.

Predsednik udruženja Željko Begić tom prilikom je izjavio: „Ovo udruženje ima namenu promovisanja porodičnih vrednosti i zdravlja. Cilj ovoga turnira je da se prikupe sredstva za pomoć udruženju Altruist, kroz sport se ljudi povezuju i čine dobra dela“.

„Udruženje Altruist je osnovano 2011 godine i radi sa decom koja imaju smetnje u razvoju, udruženje je neprofitna organizacija i izdržava se isključivo od donacija i humanitarnih akcija kao što je ova danas. Kroz ovakve akcije povezujemo se prijateljski i međusobno sarađujemo.Inkluzija o kojoj se neprestano govori a malo se radi je na ovoj humanitarnoj akciji prepoznatljiva.

Nakon izvlačenja parova deca iz Altruista su šutirali penale gospođinačkom golmanu Danilu Lukiću i na taj način su otvorili turnir.

Ekipa iz gospođinaca „Nikolini drugari“, učestvovala je na ovom turniru, nakon niz teških utakmica uspela da dođe do finala i osvoji prvo mesto.

Važno je napomenuti da su to sve mladi ljudi, koji su na ovaj turnir došli da pomognu svojim učešćem, da su uspeli da pored ispita iz humanosti, pobede i osvoje prvo mesto.

Ovom pobedom obradovali su mnoge i dali lep primer mladima da je sve moguće kada se dovoljno želi.

U organizaciji turnira koja je bila veoma dobra, učestvovali su i mnogi volonteri koji su pomogli da se svi učesnici prijatno osećaju u našoj zemlji.