УГОВОР СА ПОРУКОМ: НОВА РАДНА МЕСТА

Као што је и најављено, пошто су одборници СО Ковин гласали за уговор о отуђењу парцеле у индустријској зони у блоку 117, јуче је потписан и оверен тај документ између Општине Ковин и бугарског инвеститора о продаји нешто више од осам хектара земљишта на коме ће бити подигнута фабрика за завршну обраду челичних лимова.

Поводом потписивања уговора, изјаве за медије дали су власник компаније „Минимет комодитиз“ Петар Захариев и председница општине Ковин, Сања Петровић. 

Инвеститор из Бугарске истакао је да се одлучио за Ковин због близине смедеревске железаре и положаја на Дунаву као транспортном путу, али и због одличне сарадње са локалном самоуправом од самог почетка. Он је даље рекао да ће будућа фабрика бити изграђена у две фазе: „Прва фаза ће бити готова до краја ове године, имаће капацитет од 400.000 тона годишње и чиниће је две линије за сечење топловаљаних челичних лимова и једна за хладно ваљане лимове. Друга фаза биће завршена до краја 2020. године, када ће бити изграђене две линије за галванизоване лимове и једна за фарбане лимове укупног капацитета 380.000 тона годишње,“ објаснио је Петар Захариев.

Председница општине Сања Петровић поново је нагласила важност изградње фабрике са становишта новог запошљавања, пре свега младог и образованог кадра: „За општину Ковин која спада у категорију неразвијених и која има велики број незапослених као и велики одлив младих кадрова, ова инвестиција је од изузетно великог значаја. Биће потребно ангажовање 300 људи, од тога чак 130 са високом стручном спремом што ће у великој мери допринети да нам млади из Ковина више не одлазе, а са друге стране добар је мотив да се сви они који су нас напустили у потрази за послом врате у Ковин“.

Извор: Општина Ковин