УГОВОРИ ЗА 35 СТИПЕНДИСТА ГРАДА

Као и претходних година, Град Сомбор ће стипендирати перспективне студенте, а уговоре о стипендирању данас је уручио градоначелник Антонио Ратковић. На овогодишњи конкурс пријавио се 101 студент, а њих 35 ће добити стипендију која ће се исплаћивати у 10 једнаких рата у месечном износу од 15.000 динара.
Током свог обраћања стипендистима, градоначелник Ратковић је рекао да су за десет година колико се додељују стипендије студентима, уложена велика средства како би се мотивисали млади који желе да се школују и касније током живота стеченим знањем допринесу свом граду.
„Поштовани студенти, драги наши стипендисти, честитам вам од срца на оствареним резултатима. Као градоначелник, одувек сам се залагао и залагаћу се и у будућности да образовање буде високо на листи приоритета и инвестиција града јер је улагање у образовање једини сигуран пут у бољу будућност. Ваш Сомбор и ми који радимо у градској управи смо уз вас, у жељи да будемо подршка у вашем усавршавању. Врата мог кабинета су вам увек отворена! Желимо да вам покажемо да препознајемо и ценимо ваш труд, амбицију, жељу да дате свој максимум и будете најбољи и да се надамо да ћете по завршетку студија, остати овде и вратити свом граду кроз знање, посвећеност и креативност у раду и да ће неки од вас пожелети и да се запосле у нашој управи и допринесу даљем развоју заједнице. У име ваших досадашњих, али и будућих успеха, ја вам од срца честитам на стипендијама и желим вам здравље и успех у Новој години и будућим академским постигнућима“, рекао је градоначелник Ратковић приликом обраћања.
Приликом одабира критеријума за стипендирање вођено је рачуна и о дефицитарности занимања на територији града Сомбора, а према подацима које доставља Национална служба за запошљавање и потврђује Савет за запошљавање града Сомбора, ове године то су била занимања: дипломирани инжењер машинства – машинско инжењерство, дипломирани инжењер грађевинарства, мастер професор математике, мастер професор физике, дипломирани дефектолог логопед и дипломирани социјални радник.
За потребе финансирања студентских стипендија, Град је за десет година колико траје овај пројекат, издвојио око 40 милиона динара, а поред тога, додатно још издвојио око 40 милиона динара за градске стипендије најбољима међу најбољима који траје већ двадесет година.
Уручивању уговора су присуствовали и заменица градоначелника Љиљана Тица, градски већник за област финансија и привреде Сава Дојић, градска већница за област културе и образовања Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић са сарадницима.

Извор: Град Сомбор