УКИНУТИ ТЗВ. ФОНД ЕВРОПСКИ ПОСЛОВИ И РАЗВОЈНУ АГЕНЦИЈУ ВОЈВОДИНЕ!

“Српска радикална странка је мишљења да је могуће остварити значајне уштеде у буџету АП Војводине укидањем тзв. Фонда европски послови и Развојне агенције Војводине, чији су ефекти рада минорни, а баснословно коштају покрајински буџет. Фонд европски послови не служи ничему, нема сврху, представља најобичније продавање “магле” и узалуд бачен новац из покрајинске касе. Громогласно најављивана Развојна агенција Војводине је најобичнија “шарена лажа” Игора Мировића, чији су резултати после прве године рада поражавајући. Развојна агенција Војводине је паралелна институција, јер обавља посао који је већ у надлежности Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, као и Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Српска радикална странка се залаже за укидање ове две институције и усмеравање средстава на област здравства, културе, образовања, спорта и социјалне заштите.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да су, после петооктобарског мафијашког пуча у Србији, разноразни фондови и агенције почели да ничу као “печурке после кише”, са циљем испумпавања милионских износа из буџета и запошљавања читаве армије бирократа са огромним платама. Српска радикална странка се залаже за укидање свих агенција и фондова, као парадржавних институција, чиме би се на годишњем нивоу у Републици Србији уштедело готово 850 милиона евра.

“Укидањем Фонда европски послови и Развојне агенције Војводине уштедело би се 300 милиона динара на годишњем нивоу. Жалосно делује податак да се за плате 60 – ак запослених у ове две институције на годишњем нивоу из буџета АП Војводине издваја чак милион евра. У бруто износу сваки запослени у Фонду европски послови и Развојној агенцији Војводине годишње кошта буџет око 2 милиона динара, са просечном платом од преко 1000 евра. У овом Фонду и Агенцији нема обичних радника, све сами “стручњаци”,  експерти, консултанти и саветници са огромним платама, који не раде ништа, док је просечан грађанин Републике Србије гладан и једва преживљава са платом од 25.000 до 30.000 динара. “ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да је јефтина демагогија Игора Мировића о заслузи Фонда европски послови за улазак милиона евра у Војводину растурена у парампарчад на последњој седници Скупштине АП Војводине.

“Игор Мировић показује знаке ванредне нервозе и деконцентрације, а није дошао још ни до половине мандата. Мировић нема никакав план и програм, вуче катастрофалне потезе и беспотребно додатно задужује Покрајину. Аргументација коју користи је бледа копија демагошког мага, његовог идола, црногорског сепаратисте и мафијаша Мила Ђукановића.” – закључио је Ђурађ Јакшић.