УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ

У среду, 31. јануара 2018. године, са почетком у 18.00 часова, у сали биоскопа Културног центра општине Темерин, одржана је трибина „Украдена безбедност“. Трибину је водио Игор Јурић испред Фондације „Тијана Јурић“, а у публици су били родитељи, учитељи, наставници. Трибина је организована од стране недавно оформљеног саветодавног тела, Општинског савета родитеља, који се активно укључио у бригу о младим суграђанима наше општине.

фото: Општина Темерин

Тема трибине била је безбедност деце на интернету, отмица деце и људи, педофилија, сексуална експлоатација. Присутни су имали прилику да чују ко све могу бити „предатори са интернета“ и које су њихове карактеристике, од кога можемо тражити заштиту деце на интернету, али и то да смо ми , као родитељи, најодговорнији за заштиту и безбедност своје деце, како на интернету, тако и ван њега. Сазнали смо на који начин, бар донекле, заштитити приватност деце и осигурати њихове профиле на друштвеним мрежама. Најбитније и најефектније од свега је да треба разговарати са децом о свему и стећи њихово поверење.
Осим предавања, присутни су имали прилику да погледају потресне кратке филмове на ову тему, рађене по истинитим догађајима у нашој земљи. Такође, приказано је и неколико сцена хапшења злочинаца, њихових преписки са жртвама, али и осталих доказа о злочинима.
Присутни су на крају вечери били узнемиренији него када су дошли, али богатији за једно ново искуство и много корисних информација, са закључком који је вероватно свима био заједнички – безбедност деце је одговорност свих нас!
Вече је завршено цитатом Алберта Ајнштајна – „Свет је опасно место за живот не због људи који чине зло, него због људи који седе и допуштају да се оно догоди!“
Мислите о томе…