УЛАГАЊА И БОГАТ САДРЖАЈ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ОБЕЛЕЖИЋЕ И ОВУ ГОДИНУ

У просторијма општинског Културног центра, данас је одржана конференција за медије на којој је о прошлој, као и плановима за текућу годину говорила директорица ове  установе Данијела Обрадовић.

Као што је и планирано, у току претходне године фокус је био како на програмским активностима који и јесу основна делатност Културног центра, тако и на реновирање мале сале. Капацитет сале је 60 места и у њој се одржавају програми мањег формата, као и општинске смотре чији је организатор Културни центар. Сала је отворена концертом састава „The Elegantones“, а у њој смо ове године одржали промоцију збирке песама нашег суграђанина Горана Врућана, као и смотру рецитатора. У њој се редовно одржавају пробе Драмског студија Културног центра, потом пробе градског хора „Јединство“ као и пробе за манифестацију „Србија у ритму Европе“ у којој учествује и наша општина. Поред тога, велика сала је добила потпуно ново озвучење које нашој публици омогућава много бољи угођај. – рекла је Обрадовићева и додала да што се даљих улагања у објекат у током ове године тиче, биће решавање проблема прокишњавања у галерији чији је узрок трула и дотрајала столарија, а у плану је обнављање санитарних чворова који су такође дотрајали.

Што се тиче програмских активности у марту нас очекује разноврстан програм. Колеге припремају концерт поводом Дана жена, имаћемо промоцију књиге нашег суграђанина Ђорђа Куриџе, потом концерт, филмски програм са познатим насловима, технички ћемо подржати Покрајинску домијаду у културно-уметнчком стваралаштву, а за крај месеца припремили смо представу „Савршен крој“ у којој играју Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић Пеле. 

Оно што ће бити новина током ове године што се тиче програма јесте што ћемо у октобру организовати позоришни фестивал који ће имати другачију форму, али о томе ћемо детаљно говорити када буде актуелно. Ове године мало више ћемо обогатити књижевни програм. У плану је да имамо књижевне вечери или промоције књига бар једанпут месечно. Конкурси у ликовном стваралаштву како и у књижевном биће редовно расписани, они већ имају међународни карактер и добро се котирају у уметничким круговима. То је конкурс за „Еx libris“ и конкурс за најбољу кратку причу „Миодраг Борисављевић“. – сазнајемо од директорице општинског Културног центра.

Извор: Општина Апатин