УЛАГАЊА У МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКУ САРАДЊУ

Клуб пензионера у Бездану је један од два клуба који је у оквиру пројекта и спровођења мера популационе политике добио средства која су везана за оснивање кутка за успостављање међугенерацијске солидарности и сарадње. Средства су намењена за адаптацију и уређење простора у којима бораве чланови клуба, док је један део средстава намењен за куповину опреме која им је недостајала.

Клуб пензионера у Бездану своје радове је привео крају и ово је била прилика да их обиђу градоначелница и заменик градоначелнице и овом приликом им уруче телевизор, музички стуб, друштвене игре и књиге.

„Данас се налазимо у Бездану управо зато што су завршени радови и донета је опрема која је купљена из овог пројекта. Највећим делом средства су обезбеђена из Министарства за демографију и популациону политику, а један део средстава је обезбедила локална самоуправа. Надамо се да ће ово бити корисно, пре свега за чланове овог клуба пензионера, али свакако да ће то подстаћи и управо оно што смо хтели, међугенерацијску сарадњу и солидарност и да ће се овде наћи и деца и млади, и да ће они у заједничкој интеракцији још више доприносити позитивној атмосфери и друштвеном животу у Бездану“ рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и додала да се овде види да међу пензионерима влада врло позитивна и празнична атмосфера, да се нада да ће таква атмосфера остати током целе године и да ће бити употпуњена са једном младалачком енергијом и духом.

Пензионери су имали прилику да се лично упознају и попричају са градоначелницом и да јој на лицу места покажу шта је урађено са добијеним средствима. У пратњи градоначелнице у Бездану су били и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелница Одељења за друштвене делатности Невена Росић.

Извор: Град  Сомбор