УЛИЦА 21. ОКТОБРА ОТВОРЕНА ЗА САОБРАЋАЈ

Сомбор, улица 21. октобра и део коловоза у улици Филипа Кљајића (од раскрснице на Венцу војводе Степе Степановића до улице Јосифа Панчића), након завршених радова су у саобраћајном режиму.

Деоницу на којој је протеклих месец дана вршена реконструкција, обишла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, замеником Антониом Ратковићем и Савом Дојићем, чланом Градског већа за област финансија и привреде.  Испред надзорног органа ЈКП „Простор“,  присуствовао је  Горан Нонковић, директор овог предузећа.

„Ова  траса се дуго користила и за теретни саобраћај,  што је прошле године званично промењено и  одлучили смо да као један од   приоритета ове године асфалтирамо  трасу коловоза у  улици  21. октобра и  део коловоза у улици Филипа Кљајића. У овој, првој,  фази која је завршена асфалтирано је око 750 метара пута. Приликом извођења радова испоставило се да је атмосферска канализација готово у потпуности оштећена, те смо у потпуности обновили  и атмосферске канале, тако да у овом делу града након већих падавина проблема више неће бити. Мислим да је за наше суграђане од значаја што је на овој деоници забрањен  теретни саобраћај који је  раније оптерећивао  ову путну инфраструктуру. Верујем да су радови квалитетно обављени и да ће се коловоз мање хабати и уништавати“, казала је Душанка Голубовић.

Осим наведеног, у улици  21. октобра изграђени су и упојни канали, скинуто је око 100 кубних метара земље која је претходних година нанета на ивичњаке, асфалтирано је и око 70 одсто тротоара.

Градоначелница је најавила наставак радова на другој деоници коловоза у улици Филипа Кљајића, од  улице  Ивана Горана Ковачића до  НИС-ове бензинске пумпе.

„Рачунајући завршену деоницу и радове на другом делу трасе, укупна дужина износи око 1,5 километара и у радове  у првој и другој фази, биће уложено око 12 милиона динара“, истакла је градоначелница и најавила  изградњу кружног тока на раскрсници улица Филипа Кљајића – Јосифа Панчића.

Извор: Град Сомбор