УЛТРАЗВУК КРИЈУМЧАРИО ЧОВЕК СА ЛАЖНИМ ИСПРАВАМА

Цариници су у сарадњи са полицијом око поноћи, на граничном прелазу Хоргош, спречили да у земљу буде прокријумчарен један ултразвучни апарат у комбију којим је управљао возач са фалсификованим личним исправама.

Када је комби аустријских регистарских ознака који је из Аустрије ка Србији возио 35-годишњи Лесковчанин стигао на ред за контролу, возач је цариницима пријавио да превози половне ствари: гарнитуру, телевизор, мердевине и ледомат.

Међутим, приликом детаљног прегледа, цариници су у теретном делу затекли и непријављен ултразвучни апарат „Logiq 5 Expert“ са три сонде, за који је возач рекао да га превози за пријатеља.

Када су га царински службеници питали да ли поседује аустријску боравишну или радну дозволу, путник је одговорио да има само румунску личну карту, коју им је и показао.

Цариници и полицајци су убрзо провером докумената утврдили да путник не само што вози непријављену робу, већ има и фалсификовану личну карту.

Самим тим, није имао право да управља возилом са страним регистарским ознакама, већ је морао у редовном царинском поступку да пријави и комби са приколицом.

Због тога ће против овог путника бити покренут и кривични поступак за два дела: кријумчарење и фалсификовање, док су комби са приколицом и непријављени ултразвучни апарат задржани у суботичкој царинарници до окончања тог поступка.