УМЕСТО РЕЗЕРВНОГ ТОЧКА – ЦИГАРЕТЕ И ДУВАН

Цариници су у сарадњи са полицијом 26. априла 2018. године, на излазу граничног прелаза Хоргош, у два наврата спречили кријумчарење више од 4.000 цигарета и 6 килограма резаног дувана које су пуници крили на месту предвиђеном за резервни точак.

Када је „опел вектра“ холандских регистарских ознака којом су се двојица држављана Холандије враћала кући стигла на ред за контролу, путници су рекли да немају ништа да пријаве.

Испоставиће се да није тако, јер су цариници паклице цигарета пронашли свуда по аутомобилу. У гепеку, испод поклопца простора за резервни точак, камуфлирано гардеробом било је сакривено 200 кутија „марлбора“. Још по 10 паклица откривено је испод тапацирунга возачевог седишта, али и у инструмент-табли на страни сувозача.

Пронађено је укупно 220 паклица црвеног „марлбора“ са српским акцизним маркицама, а против Холанђанина је поднета кривична пријава.

Слично се догодило и возачу „рено мегана“ мађарских регистарских ознака који се у друштву сапутнице кретао из Србије ка Мађарској.

Њихове речи да немају ништа да пријаве оповргао је непријављени товар у гепеку, а начин сакривања као да су пресликали од двојице холандских путника.

Испод поклопца простора за резервни точак, прекривена предметима купљеним на пијаци,  налазила се црна торба, а у њој 11 најлон кеса са укупно 6 килограма резаног дувана.

Подсећамо да је путницима дозвољено да као део личног пртљага преко границе пренесу 1 бокс цигарета или 250 грама дувана.