УМЕСТО ВИТРИНЕ И ТА ПЕЋИ – РЕНТГЕН АПАРАТ И ВЕТЕРИНАРСКИ ОПЕРАЦИОНИ СТО

Цариници су на улазу граничног прелаза Келебија, у пртљажнику аутобуса запленили непријављени рентген уређај са пратећом опремом и сто за хируршке интервенције над животињама.

Када је у 21.30 аутобус неготинских регистарских ознака на линији Беч – Кладово стигао на ред за контролу, сви путници и возачи су на питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, одговорили одрично.

Међутим, приликом прегледа пртљажника и полуприколице аутобуса испоставило се да је један од двојице возача – 56-годишњи држављанин Србије из Неготина, ипак „прећутао“ нешто.

Након што су цариници открили непријављену робу у пртљажнику, он је рекао да је реч о ТА пећи и витрини које је понео за пријатеља.

Међутим, прегледом робе установљено је да се ради о расклопљеном половном рентген апарату марке „сименс“ и пратећој опреми, као и опeрационом столу за животиње, о чему возач наводно ништа није знао, јер је робу превозио на наговор пријатеља из Беча.

Пријатељ који га је замолио за услугу му није рекао колико роба коју треба да превезе вреди, већ само да ју је „узео из магацина и да за њу ништа није платио“.

Подсећамо путнике да обрате пажњу на то о каквој роби је реч када желе да је „само превезу за некога“, јер, уколико се испостави да се на њу плаћају царинске дажбине, а роба није пријављена, онај који је превози наћи ће се у прекршају.