УМЕТНИЦИ ОПЛЕМЕЊУЈУ ПРОСТОР ДОМА ЗДРАВЉА

У галерији Дома културе Србобран синоћ је отворена изложба „Арт и пријатељи нашем Србобрану“, на којој су јавности представљени радови чланова Ликовног удружења „Арт“ и њихових пријатеља из Ликовног удружења „Атеље 05“ из Врбаса.

Ова изложба има посебан карактер јер ће радови након ње бити поклоњени Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“ и красиће зидове ове здравствене установе. Иначе, слике су настале у оквиру пројекта чији је покровитељ општина Србобран.

„У протеклих 17 година Удружење ‘Арт’ је организовало и учествовало на многобројним колонијама и изложбама у Србобрану и другим градовима. Колонију на којој су настали ови радови одржали смо 06. октобра, а слике које се могу видети настале су уз дружење и размену искустава, с намером да се обогати културни живот и афирмише ликовно стваралаштво. Након изложбе радови прелазе у Дом здравља, са жељом да боравак наших суграђана у овој установи буде што пријатнији“, рекла је Драгица Груборовић, председница „Арта“.

На вредним поклонима захвалио се др Радивоје Остојић, директор ДЗ „Др Ђорђе Бастић“. „Уметнички радови у чекаоницама Дома здравља сигурно ће утицати на хуманизацију простора и учиниће га достојанственијим. Уметнички радови у здравственој установи доприносе смањењу стреса и анксиозности, повећава поверење пацијента и утиче на позитиван однос између пацијента и особља. Уметност треба препознати као саставни део здравља и надам се да је овај пројекат само полазна основа за даљу естетизацију простора у ком бораве пацијенти“, рекао је др Остојић.

Извор: Општина Србобран