УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОДАЈЕ И РАЗВОЈ КРАТКИХ ТРЖИШНИХ ЛАНАЦА

Партнерство СЕЛО ПЛУС, уз подршку Града Вршца и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде организовало је протекле суботе на Агрико пијаци презентацију домаћих производа и произвођача са територије Града Вршца и општина Пландиште и Бела Црква .

 Промоција је имала за циљ представљање и подршку пројекту “Унапређење продаје и развој кратких тржишних ланаца“ као и охрабривање и оснаживање малих пољопривредних произвођача и удружења које се баве пољопривредном производњом, израдом кондиторских и гастрономских производа, рађеним по рецептима наших бака, предметима домаће радиности и осталим производима. У оквиру пројекта Партнерство СЕЛО ПЛУС у сарадњи са Енолошком станицом из Вршца, обезбедило је и бесплатну сертификацију за пет производа за мале произвођаче пољопривредних производа.

 „Општи циљ пројекта је подршка у производњи и развоју производа, њиховом паковању, интернет презентацији, маркетингу и дистрибуцији у складу са принципима продаје са кућног прага. Партнерство СЕЛО ПЛУС поставило је на својој веб страници апликацију, под називом ПИЈАЦ ПЛУС која ће омогућити презентацију и пласман производа. Крајњи циљ Партнерства СЕЛО ПЛУС је одржавање оваквих презентација сваког месеца на територији партнерства и приближавање домаћих производа купцима са Агрицо пијаце што је далеко квалитетнија понуда од понуде накупаца и препродаваца“ изјавио је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој.

Извор: Град Вршац