УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ЗА СОМБОРЦА, ОСВАЈАЧА ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У БОЋАЊУ

На недавно одржаном Светском првенству „Rummilly“ у боћању, које се одржало у Француској, репрезентација Србије се окитила са златном и бронзаном медаљом. Тим поводом, градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић, уприличили су пријем за Сомборца Дејана Ковачевића који је у пару са Милицом Колунџијом у дисциплини микс круг освојио златну  медаљу.

Том приликом, градоначелник Ратковић је честитао Ковачевићу на оствареном резултату и пожелео му да настави са великим резултатима на понос града.

„Драго ми је да имам прилику да разговарам са још једним успешним спортистом из нашег града. Желим да ти честитам на великом успеху који си постигао, како за себе, тако и за све нас. Наш град има неколико боћарских клубова који су веома успешни и било је питање времена када ће неко од играча доћи до највишег међународног одличја, а ти си успео у томе. Честитам ти још једном и желим ти пуно успеха у даљим такмичењима и да нам се вратиш поново са још много медаља“, изјавио је градоначелник Ратковић током разговора.

Дејан Ковачевић је у јуниорским и сениорским категоријама освајао неколико медаља на међународним такмичењима, али по први пут се попео на највишу степеницу. Тренутно је члан БК „Нови Београд“, а према његовим речима, иако боћање делује као лаган спорт, потребно је много труда, вештине и концентрације како би се напредовало и како би се остварили завидни резултати.

На територији Града Сомбора има неколико боћарских клубова који окупљају велики број заинтересованих играча различитих узрасних доби, као што су БК „Сомбор“, БК „Раванград“, БК „Станишић“, БК „Риђица“ и БК „Фокс“ из Кљајићева, који верују да спорт иде узлазном путањом и да подршком коју им пружа локална самоуправа имају могућности за много веће резултате када је реч о међународним такмичењима.

Извор: Град Сомбор