УПРИЛИЧЕН СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА САРУ ЈОКСОВИЋ ИЗ СИВЦА

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић уприличио је данас свечани пријем за Сару Јоксовић из Сивца, студенткињу Технолошког факултета Нови Сад којој је додељена награда Универзитета у Новом Саду за Студента генерације у области техничко-технолошких наука.

Сара Јоксовић је такође најбољи студент Технолошког факултета за школску 2019/2020. годину, као и најбољи студент IV године студија (генерација уписана 2016/2017). Због изузетног оствареног успеха, Сара је награђивана као Студент генерације на свим претходним годинама студирања (2017, 2018. и 2019. године), а такође је и награђивани студент општине Кула.

Сара Јоксовић је основне академске студије на Технолошком факултету Нови Сад завршила са укупном просечном оценом 10, а тренутно је на мастер студијама и каже да је добра организација кључ свега и да је лакше кад студираш нешто што волиш. Осврнула се и на помоћ општине и истакла како јој она много значи,а као планове за будућност навела докторске студије и рад на Институту.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, у својој изјави за медије је рекао да је пракса награђивања најбољих студената једна од уобичајених у општини Кула и да кроз те стипендије желе да истакну праве вредности, као и на који начин најбољи појединац, у овом случају студент може да помогне себи, својој породици и својој држави а то је да вредним радом, успехом и знањем унапреди своје окужење.

-Данас је повод био да истакнемо те праве вредности, поделимо искуства и попричамо са Саром, која је најбољи студент на Технолошком факултету, такође и наш стипендиста и да пошаљемо поруку уочи Светог Саве, школске славе, на који начин и како сваки млад човек данас може да направи успешну каријеру. Знање никад није било доступније, него сад у 21. веку, школство је бесплатно, не постоје те врсте препрека да се успе и направи успешна каријера, за коју не сумњам да ће Сара имати, рекао је председник Миљанић.

Он је истакао да су овако успешни студенти добродошли у нашој средини и да много значи сама чињеница да је Сара из наше средине, јер и њу и све успешне људе из наше средине, ми као Општина и као појединци можемо контактирати и искористити за било која знања и било које потребе када је развој наше Општине у питању.

Извор: Општина Кула