УРБАНИ БУВЉАК У НОВОСАДСКОЈ СВИЛАРИ

У суботу, 9. марта од 17 сати у Културној станици Свилара одржан је Урбани бувљак. Посетиоци су имали прилику да купе антиквитете, намештај, винтиџ гардеробу познатих дизајнера и брендова, књиге и још много тога. Догађај је био изузетно посећен.

Седамнаест излагача најавило је своје пажљиво биране колекције. За љубитеље антиквитета намештај, столићи, лампе. Било је заиста лепих комада порцелана, посуђа, украсних предмета, разних фигурица, свећњака, комплета за чај. Предмети од стакла и кристала, сатови. Велики избор плоча и дискова, књиге. Гардероба је прилагођена прелазном периоду, џемпери, мантили, фармерице, кошуље, сакои, капути, претежно од природних материјала вуне, свиле, кашмира и памука. Од аксесоара мараме, ташне, накит.

Овакви маркети су заиста право благо и верујемо да су посетиоци могли пронаћи понешто за себе. Некадашња фабрика свиле смештена у Алмашком крају, једној од најстаријих градских четврти, наставља да живи као Културна станица Свилара. Окупља наше суграђане организовањем културних и креативних садржаја попут овог.

Текст и фотографије: Ивана В.