УРЕЂЕН ДОМ КУЛТУРЕ У КЛЕНКУ – НОВИ СЈАЈ ДОСКОРА ОРОНУЛОГ ОБЈЕКТА

На понос свих Кленчана, Дом културе ће поново бити централно место окупљања селу, он ће бити дом за бројна сеоска удружења, за актив жена и све грађане једног од највећих насељених места у румској општини“, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума, након што је данас обишао завршетак радова на реконструкцији овог важног објекта.

Радови су почели пре нешто више од месец дана, то је велики Дом културе у једном од највећих села румске општине који је био девастиран и запуштен, буквално нико у ову салу није ушао 30 година, данас је то на срећу другачије, објекат изгледа фантастично, драго ми је да су мештани задовољни“, рекао је председник Манчић, напомињући да је за радове из општинског буџета издвојено готово 4,5 милиона динара без ПДВ.

Ми смо створили услове да се у овај објекат врати живот, а на грађанима и удружењима је да осмисле како ће се овај простор најбоље икористити. Пре неки дан смо завршили радове у Буђановцима на Дому културе, исте пројекте ћемо радити и у будућности, ми смо и у граду санирали објекте у неколико месних заједница. У оквиру овог истог тендера, вредног укупно 15 милиона динара, врло брзо почеће и сређивање унутрашњости зграде Општинске управе код Малог парка (Главна 107). У претходним годинама је комплетно сређена фасада и замењена столарија на тој згради, а сада је на ред дошло и унутрашње уређење“, казао је Манчић подсетивши да је поред Буђановаца и Кленка, локална самоуправа у оквиру истог пројекта санирала и сеоску амбуланту у Хртковцима.

Комплетно реновиран Дом културе подигао је и сам ентузијазам у селу, истиче Слободан Јовановић, председник Савета МЗ Кленак, па су тако још у току реконструкције објекта, каже он, многи суграђани звали чланове МЗ да се распитају за намену објекта.

Сви су срећни, заиста, јер ће Дом културе поново бити доступан свима нама у селу. Планирамо да користимо овај простор и за културно уметничка друштва и за манифестације и много тога другог. За разлику од претходног периода када је зграда била руинирана, сада имамо нешто што је уређено, што лепо изгледа, полако ћемо га опремити неким ситницама које су нам потребне и сигуран сам да ћемо се старати  да Дом културе дуго сви користимо“, нагласио је Јовановић.

Извор: Општина Рума