УРЕЂЕНИ ПРИЛАЗИ „ПРЕКОМ ПУТУ“ У СРБОБРАНУ

На иницијативу Савета Месне заједнице Србобран и уз подршку локалне самоуправе, уређени су прилази који спајају тзв. „преки пут“ са путевима за Бечеј и Суботицу, саопштено је из МЗ Србобран. Радови су подразумевали  уклањање бујног растиња које је угрожавало безбедност саобраћаја, сакупљање отпада, те насипање прилаза струганим асфалтом, што ће у великој мери пољопривредницима олакшати улазак у атар. Такође, проширен је пут како би се омогућило мимоилажење пољопривредних машина и возила.

Председник Савета МЗ Србобран Нинослав Јокановић захвалио се свим грађанима који су у претходних недељу дана учествовали у акцији. „Желео бих, пре свега, да истакнем несебично залагање чланова Савета Месне заједнице и запослених у МЗ Србобран, који су пружили подршку и учествовали у уређењу, активиста СНС који су се одазвали у великом броју и помогли да овај пут изгледа овако и да има своју праву намену. Такође, истакао бих и ЈКП ‘Градитељ’ које нам је помогло у људству и машинама, као и фирму ‘IV-KOP’ која је насипала терен2, истакао је Јокановић. Према његовим речима, у претходном периоду на месту где се спајају „преки пут“ и пут за Суботицу долазило је до саобраћајних незгода, због чега је тај прилаз додатно проширен и ојачан.

Ово, ипак, није све од МЗ Србобран јер председник Савета најављује за наредни период још једну акцију уређења места, што је, како је рекао, једна од улога Савета Месне заједнице. Он је апеловао на грађане да не одлажу отпад на места где то није предвиђено, јер тиме нарушавају животну средину и изглед локалне заједнице која припада свим грађанима.

Извор: Општина Србобран