УРЕЂЕНИ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ТЕРЕНИ НА КЕЈУ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам Милован Амиџић је, заједно са државним секретаром Министарства туризма и омладине Републике Србије Урошем Кандићем и покрајинским секретаром за привреду и туризам Ненадом Иванишевићем, обишао реконструиусане спортско-рекреативне терене на Београдском и Сунчаном кеју.

– Град континуирано улаже у изградњу дечијих игралишта и теретана на отвореном, јер жели да омогући функционалне и безбедне просторе за игру и рекреацију најмлађим, али и  свим становницима нашег града. У том смислу се посебно истичу Београдски и Сунчани кеј дуж Дунава који представља симбол Новог Сада и најпопуларније шеталиште. Захваљујемо Министарству туризма и омладине Републике Србије које је финансирало, на предлог Града Новог Сада, реализацију пројекта комплетне обнове и реконструкције постојећих спортско-рекреативних терена дуж Сунчаног и Београдског кеја. Реч је о укупно девет терена и игралишта, а комплетно је замењен постојећи урбани мобилијар дуж целог Сунчаног и Београдског кеја и постављено је 156 нових клупа и 101 канта за смеће, обновљен је 4.1 километар стазе за трчање, комплетно је реконструисано кошаркашко игралиште, терен за мини голф, два дечија игралишта, теретане на отвореном и два тениска терена. У тај посао уложено је око 225 милиона динара. У наредном периоду Град ће реализовати још оваквих пројеката и обезбедити средства за нова дечија игралишта и спортско-рекреативне терене чиме ћемо омогућити додатни простор за рекереацију наших суграђана – изјавио је Милован Амиџић.

Државни секретар Министарства туризма и омладине Републике Србије Урош Кандић је нагласио да је ова инвестиција део пројекта капиталне туристичке инфраструктуре у оквиру Подунавља  који се реализује у сарадњи са другим министарствима Републике Србије, а реконструисани терени на кеју у Новом Саду су први завршени сегмент тог пројекта.

– Градимо пристаниште у Баноштору које ће бити готово наредне године као и Туристичко информативни центар на Фрушкој гори што ће бити важан елемент у развоју туризма – рекао је Урош Кандић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић је похвалио Град Нови Сад који је спремно конкурисао са важним пројектима и нагласио значај добре воље покрајинске владе и Министарства туризма и омладине да те пројкте и подржи.

Нови Сад, 10. јул 2024. године

Извор: Град Нови Сад