УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У РУСКОМ СЕЛУ

На улазу у Руско Село, у близини сеоског гробља, у организацији Месне заједнице и пољопривредника овог насељеног места, уз подршку Града Кикинда, спроведена је акција уређења атарских путева. Уређење атарских путева било је неопходно услед великих проблема, док ће у наредном периоду бити уређене и ударне рупе које су настале услед проласка велике и тешке механизације. Акцији су присуствовали и Љубан Средић, члан Градског већа и Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и и рурални развој.

“Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој свим власницима односно корисницима пољопривредног земљишта на територији града Кикинде издало је обавешење у којем се наводи да је забрањено преоравати, сужавати, прекопавати, засипати пољске путеве, односно поорати и оштетити пољски пут приликом обраде пољопривредног земљишта. Ускоро нас очекује и едукација пољопривредника о уклањању и правилном збрињавању отпада од амбалажа од пестицида“, истакла је Мирослава Наранчић.

Председник Савета Месне заједнице Руско Село, Душан Марјановић, похвалио је велики број пољопривредниак који се одазвао акцији:

“Наставићемо са добром праксом улагања у уређење отресишта и атарских путева, како бисмо пољопривредницима омогућили лакши рад“, додао је Марјановић.

Идеја је да се поравнају атарски путеви:

“Тиме бисмо олакшали прилаз парцелама и сачували механизацију. Проблем је и што имамо доста увала, тако да ћемо морати да радимо насипање земљишта, за шта је Месна заједница понудила багер“, објанио је Миленко Сикимић, пољопривредник из Руског Села.

Извор: Град Кикинда