УРЕЂЕЊЕ БОРКОВЦА ПО ФАЗАМА

Уређење језера Борковац и околине један је од приоритета за Општину Рума. Грађани ће бити укључени у сваку фазу пројекта и добродошли су сви предлози.

-Прва фаза обухватиће пошумљавање и уређење простора око старог базена. То подразумева садњу 1.700 садница. Саднице су стручњаци одредили као најпогодније за Борковац, саднице су старости између шест и осам година. Министарство заштите животне средине за ту намену определило је 7.5 милиона динара, а Општина Рума 2 милиона. Садња почиње на јесен.

Уређење простора око старог базена подразумева постављање мобилијара, мултифункционалних справа за децу, куле за пењање, љуљашке, тобогане, клупе, вртешке, столове, осветљење и слично. Вредност набавке је 18 милиона динара и биће расписана у наредних месец дана.

-Друга фаза пројекта је израда Плана детаљне регулације заједно са Општином Ириг како би се јасно дефинисао будући изглед језера и приобаља. Паралелно са другом фазом ће кренути уређење шеталишта и стаза кроз шуму као и у припремни радови за шеталиште уз Борковачки канал до улице 15. август.

-Трећа фаза пројекта подразумева након избора извођача започињање радова на уређењу самог језера, плаже, шеталишта, дечијих игралишта и трим стазе око језера.

Бићете поносни на Борковац!

Извор: Општина Рума