УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ПЛАТИЧЕВА

Општина Рума започела је нови пројекат уређења центра Платичево, а у склопу тих радова данас је кренуло асфалтирање улице Лале Јанића, уређење паркинг простора у тој, и у улици Славка Адамовића.

Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић који је том приликом напоменуо да је румска локална самоуправа уложила значајна средства у унапређење путне инфраструктуре у Платичеву.

Платичево је велико село које је доста добро развијено, село у које ми из године у годину улажемо, само крајем прошле године смо уложили преко 15 милиона динара у асфалтирање две улице, постављање бехатона у центру, a отворен је и вртић. Сада завршавамо са уређењем паркинг простора, каналица за одвод воде, ивичњака и сви ти радови ће овом селу дати лепши изглед. Људи са којима сам причао су изузетно задовољни и то је најважније„, рекао је председник Манчић и додао да је вредност ових радова око 3.700.000 динара.

Јован Салатић, председник Савета МЗ Платичево каже да су за мештане села овo важни радови и да ће са њима комплетно бити реновиран центар села.

„Ово је наставак започетог пројекта од прошле године када смо кроз „Партиципативно буџетирање“ уређивали центар села. Тада смо поставили бехатон површине око 1.200 квадрата, урадили смо 400 метара ивичњака, да бисмо сада кренули са асфалтирањем. Сада имамо више паркинг места, уклоњени су и неки објекти привременог карактера, па смо добили на функционалности и лепшем изгледу центра“, рекао је Салатић и нагласио да су сви ти радови финансирани из буџета Општине Рума.

За прошлогодишње уређење центра и ове радове румска локална самоуправе је издвојила укупно 6,7 милиона динара.

Први човек румске општина Слађан Манчић је поручио да ће локална самоуправа наставити да спроводи политику равномерног улагања и у градске и у сеоске средине „Трудимо се да задржимо равномерна улагања и равномерни развој како градских тако и сеоских месних средина. Ако не будемо имали фино уређена и развијена села, нећемо имати ни уређен и развијен град. „Жива“ села нам гарантују да и град може да живи и да се развија у будућности“, оценио је Манчић.

Извор: Општина Рума