УРЕЂЕЊЕ ПЛАТОА ИСПРЕД АМБУЛАНТЕ У ДОБРИНЦИМА

Настављају се улагања у унапређење система здравствене заштите у нашој општини и инфраструктурно уређење како установа примарне  здравствене заштите, тако и самих прилаза амбулантама.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и директорица Дома здравља „Рума“ др Јелена Стојанац Мрачевић обишли су данас радове на уређењу платоа испред сеоске амбуланте у Добринцима.

Велика бетонска површина испред амбуланте била је у лошем стању у потпуности девастирана, прилаз пацијената је био врло отежан, фактички био је онемогућен када су временски услови лоши, истакла је председница Ћирић.

„Деценијама се није улагало у ову амбулатну. Према речима мештана оно што је најнеопходније да се уради јесте прилазни плато. Ми смо одмах реаговали, чим су то временски услови дозволили. Сремпут изводи радове. Ради се прилазни плато, две ћуприје, читава површина према амбуланти и према дворишту где се налази и вртић „Полетарац““, изјавила је председница Ћирић.

Крајем прошле године у амбуланти у Павловцима је урађено грејање, а нови радови на унапређењу услова у сеоским амбулантама тек предстоје.

„У договору са Домом здравља „Рума“ радићемо и доградњу и проширења сеоских амбуланти, финансираћемо неопходне поправке, али и набавку опреме и медицинског материјала која је неопходна. У Руми су почели и радови на уређењу Службе за хитну медицинску помоћи. Чекамо одобрење ресорног министарства па у рад пуштамо и нови апарат – ортопан у стоматолошкој амбуланти.  Мислим да ће наши грађани бити веома задовољни условима које ћемо им обезбедити, а ми ћемо наставити даље да улажемо у Дом здравља, јер иако он није наша надлежност, свакако је наша дужност да помогнемо“, рекла је председница Ћирић.

Поред платоа испред амбуланте, у Добринцима ће бити асфалтирани и простори око аутобуских стајалишта поред зграде месне заједнице и на излазу из Добринаца у правцу Пећинаца.

Извор: Општина Рума