УРЕЂЕЊЕ ШКОЛЕ У МАЛИМ РАДИНЦИМА

У подручном одељењу ОШ „Змај Јова Јовановић“ у Малим Радинцима у току су радови на замени комплетне столарије.

Радове вредне 1.200.000 динара финансира АП Војводина, а дотрајала столарија је већ замењена и до краја седмице биће завршени и молерско-фасадерски радови око нових ПВЦ врата и прозора.

Председник Месне заједнице Мали Радинци Живко Стојковић напомиње да столарија на згради није мењана 30-40 година, а да су неки прозори стари и преко једног века.

„Уз помоћ Покрајине која је одобрила средства за замену столарије, можемо рећи да ће ова школа коначно личити на установу која треба да одише свежином. Школа је украс овог села, као и наша црква коју се трудимо да средимо. Имамо планове и позитивне повратне информације од локалне самоуправе да се ове године на овој школи уради изолација и уреди фасада, након чега ће школа добити лепши изглед“, каже Стојковић.

Он подсећа и да је ове године локална самоуправа, кроз пројекат „Партиципативно буџетирање“, поставила нове мобилијаре за децу у школском дворишту, а све са циљем побољшања услова школовања у малим срединама.

„У овој згради под једним кровом су и сеоска школа и вртић(предшколци). Тренутно близу 40-оро малишана овде борави свакодневно, што је значајан број, с обзиром да су Мали Радинци једно од најмањих села у окружењу. Имамо пораст броја деце која треба да се упишу у вртић, тако да се надамо да ће школа из године у годину бити све пунија“, закључује Стојковић.

Извор: Општина Рума