УРЕЂЕЊЕ ЖЕЛЕЗНИЧКЕ И ОРЛОВИЋЕВЕ УЛИЦЕ – ЗА СКЛАДНИЈУ СЛИКУ ЦЕНТРАЛНОГ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА

Уређење пешачких стаза у Железничкој улици приводи се крају. Завршетак радова се очекује за два-три дана, а у склопу истог пројекта уређења прилазних улица Главној улици, започели су и припремни радови на тротоару у Орловићевој улици.

Председник Општине Рума Слађан Манчић напомиње да се радови одвијају по плану, упркос тешким временским условима.

„Желим да честитам овим људима, јер на +35, +40 степени раде на постављању бехатона и тампон слоја. Трудимо се да правимо што мању гужву, односно сметње грађанима и учесницима у саобраћају, пешацима и возачима. Познато је да је део Железничке улице, током трајања радова, затворен за саобраћај до 16 часова, али очекујемо да ће за два дана и та улица бити проходна“, рекао је Манчић и додао да су почели припремни радови у Орловићевој улици, од раскрсница улица 15. мај и 15. август до Вељка Дугошевића, а да ускоро креће уређење и дела Орловићеве улице преко пута Градског трга.

„Гледано од центра на десној страни радимо бехатон, паркинг просторе у асфалту, одвојене ивичњацима, док ћемо супротну страну, код зграде Општинске управе, радити у бехатону са зеленим острвима“, истакао је Манчић и подсетио да се пројекат ради етапно.

„Када буду завршени радови у Орловићевој улици селимо се на паркинг простор иза Робне куће. Тамо имамо специфичну ситуацију са атмосферском канализацијом, фекалном канализацијом, паркинг простором, мењаћемо све ивичњаке. Битно је да то урадимо како треба, јер не би требало да дозволимо себи да у неком периоду који је испред нас, поново нешто померамо, било да је то водоводна, канализациона или било која друга инсталација. Не треба журити, треба урадити посао како треба“, сматра Манчић.

Завршетак овог пројекта уређења централног градског језгра, вредног око 21 милион динара, се очекује у року од два месеца. Сва средства су издвојена из општинског буџета.

Извор: Општина Рума