УРУЧЕНА ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ЗА СОЦИЈАЛНО НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПОРОДИЦЕ У НЕРАЗВИЈЕНИМ ОПШТИНАМА У ВОЈВОДИНИ

У Покрајинској влади данас су представницима најмање развијених општина у Војводини уручени ваучери за робу намењену социјално најугроженијим породицама.

Донацију у вредности од око 22,5 милиона динара, која се састоји од прехрамбених артикала, флаширане воде и средстава за личну хигијену и кућну хемију, добило је, за своје најсиромашније житеље, 19 општина које спадају у трећу и четврту категорију развијености.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, том приликом је изјавио да ће Покрајинска влада увек наћи начин, модел и средства, као што је то данас урадила, да помогне социјално угроженом становништву.

Али, како је Милићевић нагласио, трајно опредељење Покрајинске владе, што је и чинила у протекле две и по године подстицајним мерама , јесте да обезбеди да се ове средине брже економски развијају, да се у њима отварају нове фирме и погони и стварају услови да се људи запосле и зараде за себе и своје породице, те да се смањи потреба за социјалним услугама.

Он је додао да ће Покрајинска влада наставити и у наредном периоду да ради на тим приоритетима, не запостављајући и сегмент социјалне помоћи онима којима је потребна.

Програм упућивања ове хуманитарне помоћи социјално угроженом становништву реализовао је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност у координацији са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Секретар проф. др Зоран Милошевић је рекао да су предстојећи празници права прилика да се помоћ упути оним људима којима је и најпотребнија, а секретар Огњен Бјелић позвао представнике данас окупљених 19 општина да буду проактивни и на будућим конкурсима за доделу подстицајних средстава.