УРУЧЕНА НАЈВИША ГОДИШЊА ПРИЗНАЊА ЗАВОДА ЗА КУЛТУРУ ВОЈВОДИНЕ

Покрајински секретар за културу јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић уручила је вечерас, у холу Покрајинске владе, годишња признања Завода за културу Војводине (ЗКВ) за 2018.

Овогодишњи лауреат „Искре културе“ ЗКВ је првакиња Балета Српског народног позоришта Ана Ђурић, Медаље културе за мултикултуралност и интеркултуралност глумац и управник Новосадског позоришта Валентин Венцел, Медаље културе за очување културног наслеђа архитекта Покрајинског завода за заштиту споменика културе др Славица Вујовић, а Медаље културе за животно дело писац Селимир Радуловић.

„Све што је у називима, али – што је још важније – и у суштини ових награда, припада универзуму љубави, креације, ширине и лепоте, згуснутих у појединачан стваралачки чин дивних људи који су ове награде понели“, рекла је, уз остало, Милошевићева.

Зато, додала је она, ЗКВ на овај начин „награђује управо стваралачки чин који је и њихово и наше окружење учинио бољим и лепшим и, далеко изван било каквих граница, афирмисао све његове суштинске вредности.

„Баш због тога је обавеза свих нас да подржавамо и људе који овакве награде добијају, и институције какав је ЗКВ. И секретаријат на чијем сам челу, али и Покрајинска влада у целини ће то, увек и свуда, и чинити“, нагласила је Милошевићева.

У име овогодишњих носилаца највиших признања ЗКВ захвалио се писац Селимир Радуловић, а у уметничком делу програма наступио је женски вокални састав „Рес Миранда“ из Новог Сада.