УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ СОМБОРСКИМ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ЗА 2020. ГОДИНУ

Поводом обележавања Дана просветних радника, данас су уручена признања „Аврам Мразовић“ најистакнутијим просветним радницима са територије Града Сомбора у 2020. години, за ангажман који доприноси подизању стандарда кроз иновативан рад у предшколском, основношколском и средњошколском образовању.

На овогодишњем конкурсу за доделу признања, надлежна Комисија је одлучила да се признање „Аврам Мразовић“ у области предшколског образовања додели васпитачици  Вртића „Ђанић“ Снежани Божиновић. У категорији основношколског образовања и васпитања признање је додељено наставници физичког васпитања у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору Катарини Наумов, а признање у категорији средњошколског образовања и васпитања, овогодишње признање „Аврам Мразовић“ додељено је психологу и професорици у сомборској Средњој економској школи Стаменки Судар.

Признање и захвалнице награђеним просветним радницима, уручио је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић који је честитавши награђенима истакао да је на њима најтежи посао који ће обезбедити ваљану будућност, а да је локална самоуправа ту да обезбеди квалитетне услове за рад.

„Ви треба да знате да ћемо и ми у локалној самоуправи бити уз вас и обезбети квалитетне услове за ваш рад и за учење наше деце. Циљ нам је да у сомборским школама достигнемо висок ниво опремљености учионица, кабинета и фискултурних сала. Као локална самоуправа, опредељени смо да вас подржавамо и да се сви заједно мобилишемо и обезбедимо средства за пројекте из различитих извора. Ми смо дубоко уверени да је сваки динар потрошен за образовање инвестиција којом се обезбеђује квалитетнији живот у будућности, јер једино образовани људи могу донети просперитет, напредак и квалитетнији живот“ рекао је градоначелник, подсетивши да је у протеклом периоду реконструисано четири вртоића, 11 основних и средњих школа, отворен и опремљен Центар за стручно оспособљавање запослених у образовању, као и да је ове године повећан број студентских стипендија које додељује Град Сомбор.

У част Аврама Мразовића, с нарочитим пијететом према његовој просветитељској идеји, Град Сомбор је 2015. године установио награду која носи његово име, као својеврсни омаж лику и делу овог великог реформатора у облсти педагогије.

Овогодишњим лауреатима признања „Аврам Мразовић“ поред штампаног издања признања, додељена је и новчана награда у износу 72.550,00 динара.

Извор: Град Сомбор