УРУЧЕНА РЕШЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ЗА ДОНАЦИЈЕ ИЗ ИПАРД ФОНДОВА

 Из ИПАРД програма Европске уније данас су пољопривредницима Србије уручена решења за добијање подстицаја за набавку механизације и опреме, укупне вредности од око три милиона евра, а министар пољопривреде Бранислав Недимовић је изјавио да је данас расписан и 4. позив за доделу нове транше од 25 милиона евра.

Пољопривредницима пријављеним на 1. јавни позив за ИПАРД програм, који за Србију укупно износи 175 милиона евра, решења о додели бесповратних средстава у Влади Србије уручили су министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Према речима Недимовића, данас додељена решења су у износу од 10.000 до 600.000 евра, искључиво за опрему и механизацију не укључујући тракторе.

Како је наговестио, решења ће бити много више и да очекује да их у новембру буде око 200.

Недимовић је нагласио да су то европске паре за оне људе у Србији, којима је пољопривреда посао.

Данас је додељено око три милиона евра, од укупно седам милиона за трећи позив, највећи износи су на 72 и 77 милиона динара, а најнижи 1,2 милиона динара за набавку приколице.

Данас смо расписали и четврти позив за набавку и изградњу имовине и пратеће опреме – хладњача и других објеката, а сума за тај нови конкурс је само у новцу 25 милона евра, колику су укупно износила претходна три, рекао је Недимовић.

Међу овим пројектима су одобрени и пројекти консултантске куће СИМ ЦЕРТ, те им овом приликом честитамо. 

 Извор: Ипард