УРУЧЕНА ТРАДИЦИОНАЛНА ПРИЗНАЊА „СПОРТИСТА ГОДИНЕ“

Данас су у оквиру традиционалне манифестације „Спортиста године“ уручена признања сомборским спортистима који су током протекле године остварили најбоље резултате.

„Мени је заиста драго да је и ове године, као и претходних година, Град Сомбор заједно са Спортским савезом града Сомбора успео да уприличи ову свечаност. Упркос овој ситуацији у којој се цела планета налази, када је отказан велики број такмичења, наши спортисти су ипак успели да нас обрадују са медаљама. У циљу унапређења спорта на локалу Град Сомбор улаже све више средстава у спорт. Ове године из буџета су одвојена средства од 50 милиона динара што је 6 милиона динара више него 2020. године и то за суфинансирање годишњих програма спортских организација у износу од 47 милиона динара и додатних 3 милиона динара за стипендирање најперспективнијих младих спортиста“ рекла је члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић, додавши да се у граду одваја велики број бесплатних термина како за тренажни процес, тако и за одржавање манифестација, у нади да ће нас спортисти и у наредном периоду обрадовати са сјајним резултатима.

Свечаној церемонији присуствовао је и генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин који је овом приликом истакао да Сомбор има велику базу младих спортиста од којих се могу очекивати одлични резултати.

„Град Сомбор је град великих спортских имена, финансије су на првом месту како би спорт функционисао, а ова слика данашња са децом показује да Сомбор има перспективу и у наредним годинама и наде за велика такмичења и велике спортске резултате који се очекују од те деце у наредном периоду“ казао је Стојшин.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уручио је гран-при награду Вукашину Тепићу, такмичару Боксерског клуба „Сомбор“.

Проглашене су и најуспешније екипе основних и средњих школа, пионири, јуниори, кадети и сениори олимпијских и неолимпијских спортова, као и најуспешнији спортисти са инвалидитетом. Специјално признање за постигнуте резултате и популаризацију бокса је добио Стојан Кнежевић. За екипу године, у олимпијским спортовима, проглашен је Фудбалски клуб Раднички 1912, а исто признање у неолимпијском спорту, понео је Боћарски клуб Сомбор. На основу врхунских резултата, сталног и успешног промовисања Града Сомбора у свету, додељене су две равноправне специјалне награде за популаризацију спорта ван Сомбора, кошаркашу Николи Јокићу и тенисеру Филипу Крајиновићу. Постхумно је одликован Золтан Сабо, специјалним признањем за унапређење, велики допринос и развој спорта у Сомбору. Петар Косановић из Карате клуба Сомборац, понео је титулу најбољег тренера, у категорији олимпијских спортова, док је у неолимпијским спортовима, то признање припало Мирку Буторац, тренеру Боћарског клуба Сомбор.

Свечану доделу награда у згради Препарандије организовао је Спортски савез града Сомбора уз подршку Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор