УРУЧЕНЕ ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ ПОВОДОМ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Поводом Дана ослобођења у Другом светском рату и Дана града, одржана је свечана седница скупштине општине Инђија на којој су уручене Октобарске награде заслужним појединцима, организацијама и привредницима.

За остваране резултате у области привреде награде су добили компаније Тојо Тајерс и Гомбит, Удружење спортских риболоваца „Барица“ и фудбалер Михајло Бањац за допринос унапређењу спорта а Наташа Косановић за остварене резултате и допринос унапређењу културно-уметничког стваралаштва.

Присутне су поздравили председник општине Инђија Владимир Гак и председник Скупштине општине Инђија Ђорђе Димић.

Пре почетка свечаности, у малој сали Културног центра отворена је Меморијална соба посвећена српској хероини Даници Јовановић.

Након уручивања награда одржан је пригодан културно-уметнички програм у организацији Основне школе „Браћа Груловић“ из Бешке док су на почетку химну отпевали ђаци Основне школе „Петар Кочић“ из Инђије.

Свечаности су присуствовали делегације братских и пријатељских општина Ђевђелије, Јабланице, Велике Кладуше, Приједора, Гвозда, Херцег Новог и Лепосавића, као и представници Војске Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Извор: Општина Инђија