УРУЧЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ ИСТАКНУТИМ ПРОФЕСОРИМА И УЧЕНИЦИМА

Поводом школске славе Свети Сава председник општине Инђија Владимир Гак уручио је традиционалне Светосавске повеље истакнутим професорима и ученику Техничке школе „Михајло Пупин“ Страхињи Бојићу.

Престижну награду добили су наставници Тања Бубуљ Кари, Мирела Јаковљевић, Александра Маглов Маљковић и васпитачица Бранкица Петковић.

Председник Гак честитао је награђенима на успеху и нарочито исказаном труду током пандемије вируса Ковид-19 који се односи на све просветаре.

„Мислим да ће ове награде бити додатни подстрек да професори и наставници раде још више јер образовање је неопходно зато што опредељује будућност општине Инђија.“

Гак истиче да радећи на себи, наставници и ученици раде и за општину и целу државу.

„Џабе нам инвестиције, улагања и нове фабрике ако немамо од малих ногу децу која се усмеравају у правом смеру, која добро уче, освајају награде и раде на себи“.

Говорећи о инвестицијама у образовању, Гак је подсетио да су данас све школе на територији општине Инђија реконструисане и реновиране и да се сваке године реализују бројни инфраструктурни пројекти .

Када је реч о улагању у образовање, важно је напоменути да Општина Инђија обезбеђује једну од највећих студентских стипендија у Србији која износи 17 хиљада динара, додељује лаптоп рачунаре за вуковце и истакнуте ђаке и спортисте и друге бројне олакшице.

Извор: Општина Инђија