УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ДВА ТЕРЕНСКА ВОЗИЛА ЗА ПОТРЕБЕ ДОМА ЗДРАВЉА ДР. „ЂОРЂЕ ЛАЗИЋ“

Данас је у дворишту Жупаније градоначелница Сомбора Душанка Голубовић уручила кључеве два теренска возила марке Дачиа Сандеро директорици Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“. Возила ће користити теренска служба (патронажне сестре, лабораторија и др).

„Град Сомбор деценију уназад као оснивач Дома здравља активно помаже` у обављању њихове делатности и остваривању пуне здравствене заштите, када је у питању примарна здравствена заштита на територији Града Сомбора. Ова теренска возила набављена су на иницијативу Дома здравља, ради решавања њихових потреба и потреба грађана Сомбора да добију квалитетнију услугу здравствене заштите, те отуда 2019. годину завршавамо доделом ових возила у нади да ће то поспешити и квалитет услуга Дома здравља на нашој територији.  И у складу са нормативима које постоје у здравственој заштити, недовољно су препознате амбуланте у нашим насељеним местима, отуда Град Сомбор већ неколико година уназад омогућава опстанак како амбуланти тако и здравствених станица“ рекла је градоначелница.

„Поред финансирања рада самих запослених на остваривању здравствене заштите, за нас је приоритет и улагање у опрему који ћемо наставити и током следеће године, обезбеђујући у наредној години 10 милиона више у односу на ову и претходне године како би квалитетније остваривали ове циљеве“ истакла је градоначелница Голубовић уручивши кључеве аутомобила др Емеше Ури.

Захваљујући се на донацији др Емеше Ури је истакла да је ово десето возило у задњих пет година које је Град Сомбор купио за потребе Дома здравља

„Веома сам поносна и сваком приликом наглашавам да је Сомбор пример добре сарадње између Градске управе и једне овакве здравствене институције која пружа услуге свим становницима и надам се да ћемо и даље унапређивати ову нашу сарадњу све у правцу добробити становништва и да ће наше услуге бити још приступачније и служити за пример свим осталим градовима у нашој земљи“ истакла је др Емеше Ури директорица Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“.

У име Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, др Емеше Ури је уручила захвалницу градоначелници Сомбора за досадашњи допринос у раду и остваривању циљева ове установе.

Извор: Град Сомбор