УРУЧЕНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПЧЕЛЕ ПЧЕЛАРСКИМ УДРУЖЕЊИМА

Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у сарадњи са компанијом „Евротом“ из Руме обезбедио је донацију пчеларским удружењима са територије Алибунар у виду лекова за пчеле.

У оквиру донације додељено је 697 паковања лека Варотом а10 и 349 паковања лека Аминотом а100 мл. Варотом је препарат који служи за сузбијање варозе пчела и користи се у рано пролеће 6-8 недеља пре главне паше или у јесен након скидања медишних наставака. Аминотом је витаминско-минерални препарат који јача отпорност пчелињег друштва и потпомаже правилан раст и развој пчелиње заједнице, а користи се као додатак шећерном сирупу или погачама код прихране пчела током целе године а нарочито у пролеће.

Председник Општине Алибунар Душан Дакић и сарадник за пољопривреду Лавинел Мургу уручили су донацију председницима пчеларских удружења из општине Алибунар, Тешовић Дејану испред удружења „Банатска пчела“ из Банатског Карловца, Крачун Лучијану испред удружења „Багрем“ из Алибунара и Планојевић Милану испред пчеларског удружења „Пчелица Б.К.“ из Банатског Карловца.

Извор: Општина Алибунар