УРУЧЕНИ УГОВОРИ НА ОСНОВУ ЈАВНОГ ПОЗИВА ОПШТИНЕ АПАТИН И НСЗ

У складу са Акационим планом запошљавања, општина Апатин и Национална служба за запошљавање успешно су спровели Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање као  и субвенција за ново запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

Реализацијом ових јавних позива кроз програм самозапосљавања подржано је 10 лица, док је субвенцију за ново запошљавање добило 6 лица са евиденције Националне службе за запосљавање.

Укупна вредност додељених средстава износи 3.700.000,00 динара. Тим поводом у великој Сали СО Апатин уговоре корисницима су уручили председница општине Апатин Дубравка Кораћ и директор НСЗ филијала Сомбор Љубо Буловић.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је поздравила добитнике субвенција и захвалила се Националној служби за запошљавање на доброј сарадњи која је настављена.

Прошле године смо започели пројекат заједничког финансирања самозапошљавања који се наставио и ове године и оно што је позитиван тренд је иако имамо исти број одобених грантова, ове године смо имали већи број људи који су конкурисали што је позитиван показатељ који ће се наставити и следеће године. – рекла је Кораћева

Председница општине је напоменула да је било великих проблема са буџетом и организацијом рада ове године због добро познате ситуације са корона вирусом, те да се поред свега успело у ребалансу задржити средства намењена самозапошљавању и запошљавању нових лица и да то је оно чему ће се тежити.

Прошле године је 10 људи започело сопствени посао из ових средстава, ове године исто толико, а надам се да ћемо успети догодине део средстава и да повећамо. Желим вам много успеха и пре свега да онако како сте осмислили свој бизнис, да се тако и креће и надам се да ћемо вам бити подршка и у неком наредном периоду. – поручила је Дубравка Кораћ

Извор: Општина Апатин