УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ И СУФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА, ПРОЈЕКАТА И МАНИФЕСТАЦИЈА У КУЛТУРИ У 2024. ГОДИНИ

Чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков, данас је у Скупштинској сали у згради Жупаније, уручила уговоре о финансирању и суфинансирању програма, пројеката и манифестација у култури у 2024. години. Средствима Јавног конкурса, биће подржано 39 удружења грађана, односно 54 пројекта, а за ту намену из буџета Града је опредељено 10.000.000,00 динара.

„Даме и господо, представници удружења грађана и невладиних организација, мени је велико задовољство што смо сви овде данас и што смо се окупили једним лепим поводом. Град Сомбор је одувек био познат као град кулктуре и уметности и ми се заиста трудимо да задржимо тај епитет, да улажемо значајна средства како бисмо помогли рад удружења, те да би финансирали и подржали различите манифестације и радили на развоју културе уопште. Овај конкурс је један од начина да се обезбеде финансијска средства и да заједно са удружењима радимо на том циљу. Гледајући ваше пројекте, видели смо да обухватају широк спектар свих културних сфера као и програме и манифестације које управо раде на очувању нематеријалне културне баштине. Хвала вам што сте узели учешће на овом конкурсу, желим вам много среће у даљем раду и да се следеће године видимо истим поводом на овом месту“, рекла је градска већница Анита Стојаков.

Јавним конкурсом Град ће, између осталог,  подржати пројекте, програме и манифестације у култури за 2024. годину за аматерско стваралаштво, изворно народно стваралаштво и очување нематеријалног културног наслеђа, књижевност, музику, ликовне и визуелне уметности, те кинематографију.

Уручењу уговора присуствовали су и Мирела Иванковић и Милош Алексић испред Одељења за друштвене делатности.

Извор: Град Сомбор