УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА И ПРОГРАМА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ЛАП-А РОМА У 2024. ГОДИНИ

Чланица Градског већа за област социјалне заштите Јована Миљевић, данас је уручила уговоре о суфинансирању пројеката и програма по Јавном конкурсу за реализацију ЛАП-а Рома у 2024. години.

Том приликом, градска већница Миљевић се захвалила представницима удружења Рома који су учествовали на конкурсу, те додала да локална самоуправа има изванредну сарадњу са ромском заједницом и да ће кроз реализацију ових пројеката сарадња бити настављена и у будућности.

„Задовољство ми је што могу да вас поздравим у име Града Сомбора и у своје лично име. Град континуирано пружа подршку једним транспарентним финансирањем у оквиру конкурса удружењима, тиме дајући ветар у леђа да удружења остварују планиране активности и циљеве. Могу да кажем да Град Сомбор има заиста добру сарадњу са ромском заједницом и сигуран сам да ће се сарадња наставити и у будућности. Циљ нам је што боље позиционирање ромске заједнице у друштву у ком сваки појединац има једнаку шансу да се развија и напредује. Хвала вам на учешћу и пуно среће у даљем раду“, рекла је градска већница Миљевић.

Александар Радуловић, координатор за ромска питања Града Сомбора, пожелео је успешну реализацију пројеката којима ће се у складу са стратегијом, побољшати положај Рома у Сомбору.

„Ви ћете реализацијом овог пројекта допринети реализацији Локалног акционог плана Рома што значи да ћете на неки начин у складу са стратегијом побољшати положај Рома и Ромкиња у граду Сомбору. Желим да се захвалим Граду Сомбору и позитивној иницијативи да се у доношењу самих мера ЛАП-а Рома који је усвојен ове године, укључе и представници ромске заједнице“, рекао је Радуловић.

За потребе Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за реализацију ЛАП-а Рома у 2024. години, Град Сомбор је из буџета издвојио 2,5 милиона динара, а издвојеним средствима ће бити финансирани пројекти шест удружења Рома са територије Града.

Потписивању и уручењу уговора, присуствовала је и начелница Одељења за друштвене делатности Марија Јерковић.

Извор: Град Сомбор